Oldal kiválasztása

Esküvői Weboldal – 7 Ok, Amiért Szükséged Van Rá

Első olvasásra biztos furcsának találjátok. Esküvői weboldal, a mi nagy napunkra? Pedig külföldön egyre elterjedtebb és nem is gondolnátok, mennyire hasznos tud lenni a násznépnek, és mennyi időt spórol meg nektek. Egyre nagyobb divatja lesz hazánkban is, mi pedig csokorba gyűjtöttük nektek, hogy miért is érdemes esküvői weboldalt készíteni.

Valóban szükséges egy esküvői weboldal?

Az esküvői weboldal célja, hogy az általatok megszervezett esküvő információs pultja, szócsöve legyen. Bármilyen kérdés merül fel a násznépben a nagy nappal kapcsolatban az esküvőszervezés során, egy kattintással a rendelkezésükre állhat minden információ. Az esküvői weblapon posztokban közvetíthetitek gondolataitokat a vendégsereg felé, megadhatjátok a helyszínnel kapcsolatos információkat, a dresszkódot, az eseménnyel kapcsolatos híreket és újdonságokat, tulajdonképpen bármit, amit hasznosnak véltek. 

Példának okán tegyük fel, hogy van 150 meghívott vendégetek. Visszajelzésüket az eseményen való részvétel iránt nem kell 150 db e-mailben megkapnotok és kigyűjtenetek, rendszereznetek, a weboldalon a regisztrációt követően egy kattintással tudják jelezni és közölni veletek, hogy kikre számíthattok, hány emberrel számolhattok.

Még nem tudjátok, de az utolsó hetekben – amikor már a végső simítások vannak hátra -, nagyon bosszantó és időrabló tud lenni a szűnni nem akaró telefonhívások fogadása, az információk milliomodik megismétlése. Ez az időszak az, amikor nektek már csak egymással kell foglalkoznotok, és hangolódni a közelgő esküvőre.

esküvői honlap

Az esküvői weboldal előnyei

Nézzük is meg, hogy egy XXI. századi jegyespárnak miért is érdemes a világhálóra vinnie az esküvőjét.

1. Az esküvőtök információs központjaként szolgál

Az esküvői weboldal készítésének elsődleges funkciója, hogy minden olyan információ megtalálható lesz rajta, amely a násznép számára hasznos lehet. Persze ez szerepelhetne a meghívón is, de gondoljatok csak bele. 

Egy esküvővel kapcsolatban annyi információ árad a résztvevők felé, hogy azt egy meghívón nem lehet egyesével feltüntetni. Ráadásul annak is nagy a veszélye, hogy esetlegesen a meghívó elveszik.

2. Már miért hívogatna bennünket a vendégsereg?

Higgyétek el, hívni fognak. A felesleges hívások száma azonban drasztikusan lecsökkenthető egy esküvői weboldallal, azon belül is egy GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) szekcióval.

Ide mindazon kérdéseket összegyűjthetitek, amelyek a násznép részéről felmerülhetnek. 

esküvői weblap

3. Valami változás történt? Osszátok meg a násznéppel!

Még a legalaposabb szervezés ellenére is becsúszhat egy-egy váratlan esemény, apróbb változtatás, melyről a násznépnek feltétlenül tudnia kell. Akár a helyszínnel, akár a szertartás kezdetével kapcsolatos változásról van szó, ez a platform tökéletes arra, hogy mindenki egyszerre értesüljön a módosításokról.

4. A násznép könnyedén jelezheti részvételi szándékát

Regisztráció – kattintás. Ennyi az egész. 🙂

5. Az esküvői weboldalon megoszthatjátok a történeteteket 

Elképzelhető, hogy a násznép köreiből – főleg nagyobb volumenű esküvő esetén – nem mindenki fogja ismerni a szerelmeteket, a megismerkedésetek történetét és az utat, amely a boldogító igenig vezetett.

Egy rövid – vagy éppen hosszú – bejegyzésben elmesélhetitek a Ti történeteket. Mert minden szerelmes sztori szép, de úgyis a sajátod a legszebb! 

esküvői weboldal készítése

6. Akár olcsóbb is lehet az esküvői meghívónál

Amennyiben a vendégsereg javarészt fiatalokból fog állni, a meghívót akár ki is válthatjátok egy weboldallal. Nem is gondolnátok, hogy egy meghívó tervezése, elkészítése, nyomtatása és szétküldése milyen összegeket tud felemészteni. Így tehát takarékosság szempontjából sem egy utolsó ötlet.

7. Környezettudatos

Hulladékmentes életmódot folytattok? Prioritást élvez az életetekben a környezetetek védelme? Hogyha igen, akkor bátran kihagyható a tradicionális, papír alapú meghívó a környezettudatosság jegyében.

környezettudatos esküvői weblap

Mi szerepeljen az esküvői honlapon?

Most, hogy már tisztában vagytok az esküvői weboldalak előnyeivel, nézzük meg, hogy mik azok az információk, illetve elemek, amelyek nem hiányozhatnak egy profin elkészített esküvői weboldalról.

Kezdjük az alapvető esküvői információkkal!

Kik házasodnak? Mikor? Hol? Mikorra kell legkésőbb jelezni a részvételi szándékot? A weboldalatoknak elsősorban ezeket az alapvető információkat kell tartalmaznia – a többi csak ezután jöhet!

Hova érkezzen a násznép?

A fent említett főbb tudnivalók közül talán az esküvői helyszín az, amit érdemes részletesebben bemutatnotok a weboldalon. Különösen igaz ez akkor, ha a helyszín kissé félreeső helyen vagy külföldön található, illetve ha a vendégsereg közül sokan érkeznek más lakóhelyről. 

Ezért elsősorban azt javasoljuk, hogy az esküvői helyszínről ne csak rövid leírást és képeket, hanem egy Google térképet, illetve a lejutással kapcsolatos információkat is osszatok meg.

Fontos az esküvői menetrend

Mi a legkésőbbi érkezés időpontja? Hol kell becsekkolni? Mi fog történni a szertartás után? Mikor lesz a vacsora? Ezek olyan kérdések, amelyekre a résztvevőknek választ kell kapniuk. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a weboldalon egy táblázatba foglaljuk a pontos programtervet, így elkerülve az esetleges félreértéseket és a felesleges telefonálgatásokat.

esküvői menetrend

Mire számítson a násznép?

Hagyományos vagy tematikus esküvő? Háromfogásos vacsora vagy egyszerű szendvics catering? Ingyenes lesz az italfogyasztás vagy mindenki maga állja a cehhet? Milyen időjárási körülményekre számíthatnak? Az ilyen másodlagos, de cseppet sem elhanyagolható kérdésekre is választ adhatunk az esküvői weblapunkon.

Részvételi szándék visszajelzési űrlap

Az esküvői honlap mit sem ér egy egyszerű, pár kattintásos űrlap nélkül, melyen a meghívottak a részvételi szándékukat jelezhetik felénk. Legyen feltüntetve a határidő is! 

Amennyiben esküvői weblapokra szakosodott céggel csináltatjátok az oldalatok, úgy az esetek nagy részében ezt a funkciót tartalmazni fogja.

A végső hozzávaló: egy csipetnyi Ti

Most, hogy átbeszéltük az esküvői weboldal sztenderd elemeit, ideje rátérnünk a legizgalmasabb és legszemélyesebb részhez: a megismerkedésetek történetéhez. Ennek tartalma és hosszúsága rátok van bízva, érdemesebb azonban egy rövid, de figyelemfenntartó szöveget írni közös pillanataitokat megjelölve. Néhány kedves közös fotó igazán személyessé teheti a weboldalatokat.

Készíthettek akár idővonalat, de mellékelhettek néhány vicces tényt is magatokról. A lényeg, hogy élvezzétek a közös alkotást.

Esküvői meghívó vs. esküvői honlap

Amennyiben nem tudtok dönteni a meghívó és a weboldal között, úgy az alábbi felsorolás segítségetekre lehet a választásban.

esküvői meghívó

Miért válassz tradicionális meghívót?

  • A papír alapú meghívó kiváló emléktárgy. Egy névre szóló, kézzel készült meghívót senki sem fog a szemetesbe dobni, eszmei értékkel bírnak
  • Amennyiben sok idős embert terveztek meghívni, célszerűbb lehet a kezükbe adni a dekorált meghívót

Miért éri meg az esküvői weboldal készítése?

  • Sokat spórolhattok vele. Egy esküvői weboldal készíttetése nagyobb létszámoknál például jóval olcsóbb lehet, mint papír alapon meghívni a násznépet
  • Az elkészült képeket és videókat egy helyen tudjátok megosztani a násznéppel
  • Személyes, terjedelmesebb bemutatkozásnak van helye, mint egy meghívón
  • Azonnal elérhető telefonról, ha bármilyen kérdés merülne fel
  • Azonnali visszajelzést kaphatsz a részvételi szándékról, online sokkal egyszerűbb lesz a vendégek nyomonkövetése
  • A weboldalon a helyszín megközelíthetőségét, térképet tudsz illusztrálni
  • Környezettudatos párként néhány fát is megmenthettek azzal, ha online végzitek a vendégsereg meghívását

Esküvői weboldal készítése

Több olyan online lehetőség van, amivel ingyenesen, magad tudod elkészíteni az esküvői honlapotokat. Viszont nem kertelünk, ez idő és energiaigényes folyamat annak, akinek nincsen tapasztalata weboldalak vagy grafikai elemek terveszésében.

Éppen ezért cikkünk végén szeretnénk bemutatni pár olyan szolgáltatót, akik esküvői weboldalak készítésével foglalkoznak.

Hannaweb

Fülöp Johanna vagyok, weboldalak készítésével, szerkesztésével, valamint szövegírással foglalkozom. Egy-egy esküvői weboldal készítése számomra igazi szerelemprojekt, hisz ezzel az egész esküvő arculatát, hangulatát meg lehet határozni, már a készülődés pillanataiban! Segít a szervezésben és az információáramlásban és nem utolsósorban közösségi élménnyé teszi a készülődést. Én ennek megszerkesztésében, teljes tartalmi kezelésében tudok segíteni.

Johanna oldalát ide kattintva éred el »

Ajánlott bejegyzések:

Esküvői DJ vagy Zenekar? Így Válaszd Ki a Megfelelőt

Esküvői DJ vagy Zenekar? Így Válaszd Ki a Megfelelőt

Esküvői DJ vagy zenekar? Nem tudod eldönteni, hogy ki szolgáltassa a talpalávalót a lagzin? Bejegyzésünkben igyekszünk meghozni a döntést azzal, hogy pro és kontra érveket sorakoztatunk fel mindkét megoldás esetében. Tarts velünk! A zene meghatározó eleme szinte...

A Tökéletes Esküvői Helyszín Választása 13 Lépésben

A Tökéletes Esküvői Helyszín Választása 13 Lépésben

Az esküvőszervezésnek minden kétséget kizáróan az esküvői helyszín választása lesz a legfontosabb és legtöbb mérlegelést kívánó lépése. A külsőségeken kívül számos fontos kérdésre szükséges megtalálnotok a választ ahhoz, hogy ne csak az elképzeléseiteknek, de a...

Esküvői Kiállítás 2020-ban (Magyarországi Lista)

Esküvői Kiállítás 2020-ban (Magyarországi Lista)

Egy esküvői kiállítás során olyan kézzelfogható inspirációkkal gazdagodhattok, amelyeket online nem feltétlenül találnátok meg. Cikkünkben listába gyűjtöttük a 2020-as magyarországi esküvő kiállításokat. Manapság már minden magyarországi nagyvárosban és környékén...

Esküvői Meghívó Minták 2020-ban (21 Szuper Ötlet)

Esküvői Meghívó Minták 2020-ban (21 Szuper Ötlet)

Cikkünkben olyan esküvői meghívó minták kerültek összegyűjtésre, amelyekből bátran ihletet meríthettek a sajátotok készítéséhez. Tudjuk, hogy a dizájn tervezése nem könnyű feladat, hiszen annyi minta, szín és stílus van. Mégis most megpróbálunk irányt mutatni neked és...

Szólj hozzá:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shares